spot_img

V soboto je norela cela Kungota

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Kungota je pretekli vikend praznovala občinski praznik. Datum, ki je praznik občine Kungota je 7.junij, dan, ko je Andrej Perlach overil oporoko ter zapustil del svojega premoženja za ustanovitev štipendijskega sklada, da bi lahko študiral tudi “kak fant iz njegovih krajev”.

Andrej Perlach je kot ugledni dunajski profesor in učenjak ponesel ime svoje domovine in Svečine v svet. S svojim delom je omogočil, da so po tej poti šli za njim tudi številni rojaki.

Prva sobota letošnjega junija je bila tako v Kungoti nekaj posebnega. V Zgornji Kungoti so pripravili celodnevno dogajanje z odlično glasbo in zanimivimi dogodki. Praznovanje občinskega praznika pa je zaznamovala dobra volja in pozitivna energija.

Organizacijsko delo je potekalo kar nekaj mesecev, da so postavili celoten koncept praznovanja občinskega praznika. Za super zabavo so poskrbeli BQL, Kingston in manjše lokalne glasbene skupine.

Celodnevni program je vseboval tudi tradicionalen pohod, ter predstavitvene stojnice partnerskih občin, ki so tako tekom dne predstavile svoje izdelke, pridelke, vina, … in še kaj. Celotno dogajanje je bilo za obiskovalce povsem brezplačni, organizatorji pa so poskrbeli tudi za lepo vreme

Glavna atrakcija za mlajše obiskovalce občinskega praznika pa je bil zagotovo tudi Vikinški tabor, kjer so se otroci lahko igrali tako, kot so se otroci igrali nekdaj. Daleč stran od računalnikov. Dogajanje je temeljilo na igrah, pri katerih se je bilo potrebno gibati.

Vsi so si ob koncu enotni, da so leto Občinski praznik obeležili v takšni obliki, kot so si ga želeli in si ga po vsem dogajanju v zadnjih 2 letih tudi zaslužili.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img