Častitljiv jubilej največje mariborske šole

0
873

Že Seneka je govoril, da se ne učimo za šolo, ampak za življenje. In slednje nam velikokrat krojijo prav občutki in izkušnje, ki smo jih pridobivali kot otroci. To so ob visokem jubileju, kar 85-let, poudarili tudi na največji mariborski osnovni šoli.

Dve leti številnih preizkušenj so mlade tako ali drugače zaznamovali. Vse več je odtujenosti in egoizma, zato so bolj kot letnice na prireditvi izpostavili sočutje in medsebojno povezanost.

Visok jubilej so obeležili s številnimi dogodki, v katerih so sodelovali tudi starši. V dopoldanskem času je v okviru bralno-spodbujevalne akcije ob 100. obletnici rojstva Ele Peroci potekalo medgeneracijsko branje, potekal je tudi knjižni sejem. Na večerni prireditvi pa je v glasbenem delu v zborih zapelo okrog 150 učencev šole v mladinskem in otroškem pevskem zboru, imeli pa so tudi svoj orkester.

Stavba na Žolgerjevi ulici gosti osnovnošolce že častitljivih 85 let. Je največja mariborska šola, katero obiskuje več kot 700 učencev. A dejavni niso samo doma, ampak tudi v mednarodnem prostoru.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here