spot_img

Kungota: Srčnost, prijateljstvo in ponos

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Kungota je na petkovi slavnostni akademiji pripravili svečan dogodek v zahvalo svojim najzaslužnejšim občanom, ki so njen renome ponesli v svet. Simbol Kungote je srce med vinogradi, ki povzema vse, kar je tam resnično pomembno – dobra družba, povezanost, sočutje in pestra kulinarika z vrhunskimi vini.

Nagradili pa so tudi male srčne ljudi, ki pomembno doprinašajo k razvoju občine. Tako so priznanje prejeli prostovoljno gasilsko društvo Spodnja Kungota, gospodu Juriju Riflu, ki je vodja projekta Starejši za starejše, poveljnik Branimir Zadravec prvi predsednik gasilskega društva Spodnja Kungota in 29 let poveljnik Civilne zaščite Občine Kungota, pa tudi velik humanitarec in vodja občinskega Rdečega križa Milan Tovornik.

Na slavnostni akademiji so podpisali tudi sporazum o sodelovanju med občinama Kungota in Bled in tako zgradili temelje medsebojnega povezovanja. Župan občine, ki je sinonim slovenskega turizma pa poziva, da je ključ srčnosti ohranitev butičnega turizma, saj z masovnimi skupinami tudi destinacija ostane brez duše.

Občina Kungota letos praznuje že 28 let. A njena zgodovina traja že več kot 800 let. In čeprav kot mlada občina prodorno zasleduje vizijo velikih lokalnih skupnosti, je srce njenih občanov večje kot njen prepoznavni turistični simbol srca v vinogradu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img