Kdo so potencialne okrepitve vijoličastih v poletnem prestopnem roku?

NK Maribor so v poletnem prestopnem roku že zapustili vsi (v prejšnji sezoni) posojeni igralci; Marko Alvir, Đorđe Ivanović in Ognjen Mudrinski. Če se je zdelo, da ima športni direktor Marko Šuler kakšnega “hitrega asa v rokavu” pa je že zdaj jasno, da kvalitetnih okrepitev “ad-hoc” ne moreš dobiti, vsaj v slovenskem prostoru ne. Mariborske pisarne (športnega dela) so v teh dnevih verjetno na urniku 24/7, vse v želji po zapolnitvi vrzeli v ofenzivnem delu moštva. Kdo pa so kandidati za prihode oz. odhode?

Vprašanje vratarja; z dvema popolnima novincema v evropskem merilu

Maribor je v zaključku prvenstva (natančeneje na gostovanju v Sežani) ostal brez prvega vratarja Ažbeta Juga. Po prvih informacijah je prevladalo mnenje, da ne gre za hudo poškodbo, a se je kasneje izkazalo, da bo zaradi izpaha rame brez resnega nogometa najmanj do meseca oktobra. Ta informacija je prisilila športnega direktorja k urgiranju, odločil se je za dolgoletnega vratarja Krškega (nazadnje je branil za Muro) Marka Zalokarja. Če bo slednji za slovensko ligo verjetno kvalitetna okrepitev pa to ne moremo reči za evropska tekmovanja, kjer bo Maribor ob mlademu Mennu Bergsnu in mednarodno neizkušenemu Zalokarju “tanko” piskal.

Vprašanje obrambe; najboljši del moštva za enkrat ostaja v klubu

Obramba je bila v šampionski sezoni zelo uspešna, saj je po odhodu Simona Rožmana popolnoma upravičila visoka pričakovanja. Četvorka Martin Milec, Nemanja Mitrović, Max Watson (v prvi polovici sezone Robert Voloder) in Gregor Sikošek je prikazala zrele igre, brez večjih oz. hujših spodrsljajev. V tem prestopnem roku je po besedah Šulerja največ zanimanja za Sikoška, ki je s ponovnim vpoklicom v reprezentanco Slovenije nakazal, da bi lahko bila druga avantura v tujini precej uspešnejša od prve (podal se je na Dansko, kjer visokih ciljev Silkeborga in Brondbya ni upravičil.) Pričakovati je, da bo ob odhodu Sikoška njegovo mesto prevzel mladi Vid Koderman, back up opcija bo Argentinec Ignacio Guerrico. Ni pa izključen tudi kakšen prihod, denimo Svena Šoštariča Kariča ali Mitje Križana.

Vprašanje zvezne vrste; trije izvozni produkti na izhodnih vratih

Že v januarskem prestopnem roku je bilo videti, da je največ mednarodnega zanimanja za Antoina Makoumbouja. To pa nikakor ne preseneča, glede na dovršeno tehniko, odlično pokrivanje “med-prostorov” in moč na žogi. Šuler je napovedal celo rekordno odškodnino v zgodovini kluba. Kaj se bo dejansko zgodilo je za enkrat še neznanka, je pa po neuradnih informacijah bil v povezavah z belgijskim velikanom Anderlechtom. Skavti večkratnih belgijskih prvakov so bili nekajkrat na tekmah NK Maribora, a jih je na koncu bolj prepričal mladi up Aljaž Antolin, ki je trenutno v resnih kalkulacijah za prestop. Ob tem je na izhodnih vratih že drugi prestopni rok Jan Repas, zato bodo vijoličasti nujno potrebovali kakšno okrepitev tudi v vezni liniji. Najbolj pogosto se v zadnjem času omenja Rajka Rotmana, ki bi s svojimi 33. leti in mednarodnim renomejem gotovo mariborski zvezni vrsti dodal “ton sigurnosti”.

NAJVEČJE vprašanje napada; kdo bo sploh igral Evropo?

Vse tri do sedaj navedene linije so bolj ali manj že zakrpane, velika vrzel pa se pojavi v napadu. Zaradi odhoda Alvirja, Ivanovića in Mudrinskega navijači pričakujejo najmanj tri enakovredne okrepitve, a Maribor jih bo glede na turbulenten “calcio mercato” (nogometna tržnica) zelo težko dobil. Po neuradnih informacijah blizu kluba so v resnih povezavah za prihod dalmatinski up Ivan Brnić (slednji naj bi že treniral z moštvom), Milislav Popović (na preizkušnji) in Roko Baturina (prihod slednjega je glede na donosno pogodbo pri Ferencvarosu najmanj verjeten). Poleg “kapitalca” v napadu pa bi naj vijoličaste vrste kmalu okrepila vzhajajoča zvezda Triglava Tin Matić, ki je bil v prejšnji sezoni poleg Žana Vipotnika (posojen igralec Maribora v Triglavu) vlečni voz napada Kranjčanov.

Pod črto:_________________________________________________________

Na Mladinski ulici 29 (Ljudski vrt) je od osvojitve naslova prvaka zelo pestro, sprva zaradi “žurke”, kasneje pa zaradi mrzličnega iskanja okrepitev. Trener Radovan Karanović je na uvodni tiskovni konferenci ob začetku priprav (6.6.2022) dejal, da če bodo okrepitve prišle kakšen teden pred prvo evropsko tekmo (5.7/6.7.2022) potem so ti igralci neuporabni oz. bo to verjetno prepozno/premalo za ponovno evropsko vijolčno nogometno pravljico…

- Oglas - spot_img

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:29

Zadnji krog jesenskega dela lige

NK Maribor v nedeljo čaka še zadnji krog jesenskega dela prvenstva. Tekmec bo osmo-uvrščena ekipa Prve lige Telemach Gorica. Ena izmed pomembnejših sprememb v poteku...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Skip to content