Štirje kandidati za direktorja ptujske bolnišnice, eden za strokovnega direktorja

0
418

Na razpis za mesto direktorja ptujske bolnišnice so do roka, ki se je iztekel 10. maja, prispele štiri prijave, za mesto strokovnega direktorja pa ena, je povedal predsednik sveta zavoda Danilo Lončarič, a ob tem opozoril, da lahko vloge po pošti prispejo še vse do petka, ko jih bo razpisna komisija odprla in preverila njihovo ustreznost.

Štirje kandidati za direktorja ptujske bolnišnice, eden za strokovnega direktorja

Obema dosedanjima vodilnima v Splošni bolnišnici Ptuj, Anici Užmah in Teodorju Pevcu, se aktualni mandat izteče konec junija, nobeden od njiju pa se pred objavo razpisa ni jasno izjasnil, ali namerava ponovno kandidirati. Po vsej verjetnosti bo Užmahova vendarle želela do konca izpeljati enega za bolnišnico najpomembnejših projektov – gradnjo novega urgentnega centra, ki se je po letih čakanja nedavno vendarle začela.

Ob tem je zavod lansko leto zaključil z 2,2 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki in tako še drugo “covidno” leto zapored končal pozitivno. Po besedah Užmahove so se tudi likvidnostne razmere izboljšale, tako da bolnišnica po dolgih letih tekoče poravnava vse zapadle obveznosti. Program večinoma dosegajo tudi letos, več težav pa imajo zaradi skokovite rasti stroškov, čemur cene storitev ne sledijo. Kljub temu so v prvih treh mesecih beležili slabih 40.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki.

Direktorja in strokovnega direktorja bolnišnice bo imenoval svet zavoda, za dokončno podelitev mandata prvega pa bo moral ta počakati še na soglasje ustanovitelja. Za strokovnega direktorja mora svet zavoda pred imenovanjem dobiti mnenje strokovnega sveta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here