spot_img

Tri milijone evrov za boljšo oskrbo s pitno vodo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Šentilju je danes potekal slavnostni podpis pogodbe vseh sodelujočih občin z izbranim izvajalcem za projekt rekonstrukcije cevovodov.  V okviru projekta rekonstrukcija tranzitnih cevovodov na potezi Košaki – Počehova bo občina Šentilj zgradila 2642 metrov cevovodov, poleg tega pa bodo prenovili objekt prečrpališče Košaki, črpalne agregate in pripadajočo opremo. Vrednost projekta je skoraj 3 milijone evrov.

Za tri milijone evrov vreden projekt bo izvajala občina Šentilj v svojem imenu in v imenu občin Benedikt, Cerkvenjak, Kungota, Lenart, Maribor, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Zgrajenih bo 2642 metrov cevovodov, poleg tega pa bodo prenovili objekt prečrpališče Košaki, črpalne agregate in pripadajočo opremo.

V okviru dogodka za razvoj Podravske razvojne regije bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 1,4 milijona evrov. Občina Šentilj bo hidravlično izboljšala cevovod, ki zagotavlja pitno vodo skoraj 33.000 uporabnikom na območju omenjenih občin.

Projekt vreden skoraj 3 milijone evrov je ključnega pomena za razvoj Slovenskih goric, zato navkljub velikemu porastu cen vztrajajo, da bodo projekt uspešno realizirali.Drug problem, ki ga izvajalec izpostavlja je tudi dolg dobavni rok, ki pa na izvedljivost projekta ne bo vplival.

Obstoječi tranzitni cevovod je bil zgrajen v 70 letih za manjše število uporabnikov. V zadnjih 50-letih se je število prebivalcev na tem območju močno povečalo, tako da ne zmorjeo več zagotavljati ustrezne oskrbe z vodo. Tako bodo v okviru rekonstrukcije povečali dimenzijo in pretočnost cevovodov za dobavo potrebnih količin zdravstveno ustrezne pitne vode do uporabnikov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img