spot_img

UKC Maribor v rdečih številkah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Poslovanje Univerzitetnega kliničnega centra Maribor v prvih treh mesecih letos izkazuje presežek odhodkov nad prihodki v višini nekaj več kot 2,5 milijona evrov, kar predstavlja dobre tri odstotke skupnih prihodkov. To je med drugim posledica zvišanja cen energentov.

Pri tem ocenjujejo, da so vzrok za nižje prihodke v obravnavanem obdobju tudi cene zdravstvenih storitev za zdravljenje covidnih pacientov, ki so ostale na isti ravni kot v lanskem letu. Ocenjujejo, da bi iz tega naslova potrebovali izplačilo dodatnih 1,6 milijona evrov,

Na odhodkovni strani je največje zvišanje posledica zvišanja cen energentov. Strošek za plin je poskočil za skoraj 470 odstotkov in trenutno znaša več kot dva milijona evrov, strošek za elektriko pa za 270 odstotkov in znaša nekaj manj kot pol milijona evrov.

Zaradi covida-19 in posledičnih ukrepov na področju zdravstvene dejavnosti še vedno prihaja do zmanjšanja programa zaradi odpovedi nenujnih bolnišničnih in specialistično ambulantnih obravnav.

Direktor UKC Maribor, Anton Crnjac do konca letošnjega leta sicer napoveduje pozitivno poslovanje. Vodstvo je članom sveta zavoda na zadnji seji tudi predstavilo akcijski načrt za skrajševanje čakalnih dob. V začetku maja je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor skoraj 16.000 ljudi z napotnico hitro ali zelo hitro čakalo na storitev nedopustno dolgo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img