spot_img

Raje rešite, kot na novo sadite

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vse več je vročinskih valov, ki jim sledijo huda neurja s točo. In čeprav le-ta uniči veliko vrtnin in zelenjave, vseh ni potrebno na novo saditi. Najbolje je dva do tri dni počakati z ukrepi. Če nekatere rastline lahko z ustrezno nego rešimo, pa je nekatere bolje ponovno posaditi.

Tudi kumare lahko vnovič posadimo, sploh zaradi letošnjih slabih vremenskih razmer, ki so dodatno prispevala k razvoju številnih bolezni.

Poškodovane rastline je po njeno vredno reševati. Koreninski sistem je že dovolj razvit, da si bodo rastline opomogle, saj bo razvoj koreninskega sistema novih rastlin pa trajal enako dolgo kot okrevanje poškodovanih rastlin.

Tudi paradižnik se rešuje, saj se bo, če so stebla ostala in so prva kolenca živa, rastlina obrasla. Ohranjanje priporoča tudi pri jajčevcu, pa čeprav je bolj občutljiva rastlina.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img