Raje rešite, kot na novo sadite

Vse več je vročinskih valov, ki jim sledijo huda neurja s točo. In čeprav le-ta uniči veliko vrtnin in zelenjave, vseh ni potrebno na novo saditi. Najbolje je dva do tri dni počakati z ukrepi. Če nekatere rastline lahko z ustrezno nego rešimo, pa je nekatere bolje ponovno posaditi.

Tudi kumare lahko vnovič posadimo, sploh zaradi letošnjih slabih vremenskih razmer, ki so dodatno prispevala k razvoju številnih bolezni.

Poškodovane rastline je po njeno vredno reševati. Koreninski sistem je že dovolj razvit, da si bodo rastline opomogle, saj bo razvoj koreninskega sistema novih rastlin pa trajal enako dolgo kot okrevanje poškodovanih rastlin.

Tudi paradižnik se rešuje, saj se bo, če so stebla ostala in so prva kolenca živa, rastlina obrasla. Ohranjanje priporoča tudi pri jajčevcu, pa čeprav je bolj občutljiva rastlina.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content