spot_img

Posodobitev žičniških naprav na Pohorju

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Podjetje Marprom je v sodelovanju z Mestno občino Maribor pridobilo 5.967.641 EUR sofinancerskih sredstev Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za projekt Modernizacija žičniških naprav in izgradnja outdoor centra Maribor – Areh. Projekt obsega dva sklopa: prvi je izgradnja vmesne postaje krožne kabinske žičnice na Mariborskem Pohorju, drugi pa izgradnja nove štirisedežnice Ruška. Pri tem omenjena sklopa vključujeta še ureditev novih kolesarskih prog, gibalnih parkov in steze za gorske gokarte.

Celotna vrednost projekta je blizu 7,5 milijona EUR. MO Maribor je svoj delež sredstev že zagotovila Javnemu holdingu Maribor z rebalansom proračuna za prvi sklop projekta, delež za drugi sklop projekta pa bo zagotovilo podjetje Marprom iz Skupine JHMB. Projekt bo imel pozitivne učinke na različnih področjih, od posodobitve žičniške infrastrukture do izgradnje novih kolesarskih prog, pri čemer je poudarek na razvijanju celoletne ponudbe na Pohorju.

Odobreno sofinanciranje gospodarskega ministrstva predstavlja prvi primer dodelitve državnih sredstev v tolikšni višini za posodobitev žičniških naprav in druge infrastrukture na Pohorju. Eden od ključnih ciljev projekta je dvigniti povezanost Mariborskega Pohorja in Areha v enovit gorski center, ki bo z atraktivno ponudbo privabljal obiskovalce v vseh letnih časih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img