spot_img

Deložacije je treba preprečiti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Deložacija je eden najhujših dogodkov, ki lahko človeka doleti. Za seboj pušča razbite družine, dogaja se, da morajo v otroci v rejništvo, starši se razidejo.

V Sloveniji se je število deložacij v zadnjih letih gibalo med 80 in 140 letno. Ranljive skupine ljudi imajo najpogosteje svoje bivanjske prostore najete od republiškega ali občinskega sklada, saj le tako lahko pridejo do stanovanja s subvencionirano najemnino, ki si jo lahko privoščijo. A nepredvidljivi življenjski dogodki lahko popolnoma iztirijo normalno zmožnost plačevanja obveznosti. Začne se spirala dolgov.

Največ stisk se pojavlja pri osebah, ki v gospodinjstvu živijo same. Velikokrat njihove stiske spremljajo tudi duševne težave in psihosocialni problemi. Zato je ključno, da jim v okviru humanitarnih organizacij pomagajo, da lahko dostojno živijo.

V okviru humanitarnih programov, pa imajo tudi zavetišče za brezdomce, kjer nudijo oskrbo tistim, ki so streho nad glavo izgubili ali so se za to zavestno odločili. A le redki sprejmejo pravila in dolžnosti znotraj institucionalnega varstva, večina domove prej ko slej zapusti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img