Posebno priznanje za Destinacijo Štajerska

VIR: RRA Podravje-Maribor

Člani Destinacije Štajerska, ki združuje sedem destinacij: Haloze, Jeruzalem Slovenija, Maribor, Pohorje, Ptuj, Ravno Polje in Slovenske Gorice, so ponosni, da so prejeli posebno priznanje za izviren slogan: Urbanaravni užitek.

Poleg sejemske ekipe so bogato vinsko-kulinarično ponudbo skupne destinacije Štajerske predstavili tudi partnerji, med njimi Footgolf Ptuj, Admiral Slovenija in Muzej norosti grad Cmurek ter vinarji Združenja vinorodna Štajerska (Hiša Joannes Protner, Sanctum, MARO Wine, Zlati grič). Obiskovalci stojnice pa so lahko s kolesarskim simulatorjem Simathlon na kolesu znamke Elan prekolesarili eno od kolesarskih poti in ob tem sodelovali v nagradni igri.

Vsaka promocija destinacije, tudi in predvsem v slovenskem prostoru, je izjemnega pomena, saj nam je v konzorciju cilj, da k obisku širše destinacije ne nagovarjamo samo tujih turistov, temveč tudi domače prebivalstvo, domače turiste. Ljudje namreč dajemo mestu, kraju življenje. Pri snovanju slogana destinacije smo si želeli drugačnosti, in že pri prvi večji javni predstavitvi, kot je bil nedavni MOS, je jasno, da že le to tudi udejanjamo,” je dodala direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Tanja Srečkovič Bolšec.

Sejem je bil ponovno deležen krasnega odziva: zabeležili so več kot 600 razstavljavcev, več kot 1.000 blagovnih znamk in več kot 65.000 obiskovalcev.