Najboljša študentka je Iza Beširević

Univerza v Mariboru je razglasila zmagovalke razpisa za Najboljšo študentko Univerze v Mariboru za študijsko leto 2022/23. Med mnogimi izjemnimi študentkami in študenti, ki so se potegovali za to prestižno nagrado, so bile izbrane tri študentke, ki so izstopale zaradi svojih akademskih dosežkov, prispevka k skupnosti in predanosti študiju.

Na razpis za Najboljšo študentko Univerze v Mariboru za študijsko leto 2022/23 je prispelo 27 odličnih vlog iz 13 članic univerze.

Prva nagrajenka je Iza Beširević, študentka Pravne fakultete, ki se je izkazala z vrhunskimi študijskimi dosežki, znanstvenimi raziskavami in aktivnim sodelovanjem v različnih študentskih projektih. Njena strast do študija in izjemna motivacija so jo postavili v ospredje med svojimi vrstniki. Zmago je dosegla s 38,30 točkami in se lahko pohvali z avtorstvom in soavtorstvom strokovnih člankov, objavljenim znanstvenim prispevkom in samostojnim poglavjem v monografiji.

Drugo mesto je pripadlo Ani Lampret z 32,80 točkami, študentki Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, ki je zablestela s svojim angažiranjem v študentskih projektih in raziskovalnem delu.

Tretje mesto je osvojila Melani Potrč z 32,77 točkami, študentka Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, ki ima povprečje ocen na drugi stopnji študija 9,3.

Na slovesnosti podelitve so zmagovalke prejele denarne nagrade in priznanja, ki predstavljajo tudi priložnost za potrditev njihovega trdega dela in zavzetosti ter za slavje študentskega uspeha na Univerzi v Mariboru. Nagrade so podelili prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, ter prorektorica za študentska vprašanja, Nomi Hrast.