spot_img

Poostren nadzor nad vinjenimi vozniki že kaže rezultate, rekorder je bil mopedist.

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Policisti PP Ormož so med včerajšnjim poostrenim nadzorom nad psihofizičnim stanjem voznikov, med 16. in 20.uro obravnavali kar šest voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Med njimi je glede na stopnjo alkohola najbolj izstopal 34-letni voznik mopeda, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1,73 mg/l. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje po določilih ZPrCP, izdan mu je bil plačilni nalog v višini 1.200 evrov.

V zgodnjih jutranjih urah so bili policisti obveščeni še o padcu 37-letnega voznika skiroja na Ptuju, ki se je huje poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.92 mg/l alkohola.

Alkohol ter vožnja pod vplivom alkohola je še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč je v letu 2021 na območju PU Maribor znašal 9,3%. Najvišji je bil pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom, pri katerih je znašal 44%, pri prometnih nesrečah s hudimi telesnimi poškodbami pa je znašal 10%. Povprečna stopnja alkoholiziranosti je znašala 1,53 g alkohola na kg krvi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img