Podražitvam se bo pridružila tudi podražitev vrtca

0
775

S 1. septembrom bodo starši za vrtčevsko varstvo otrok v občini Starše plačevali več. Vrtec se bo namreč podražil v povprečju za okoli 15 odstotkov, in sicer zaradi višjih cen stroškov živil, energentov ter stroškov dela. Kot pojasnjujejo v OŠ Starše, 10 odstotkov cene vrtca predstavljajo materialni stroški in prav toliko stroški živil, kar 80 odstotkov pa stroški dela. V primerjavi z lanskim letom se je povečala minimalna plača, posledično tudi regres.

Cena dnevnega programa za prvo starostno obdobje bo tako od septembra 582,82 €, v drugem starostnem obdobju pa bo za dnevni program cena 469,80 €. Cena poldnevnega programa v drugem starostnem obdobju bo znašala 418.81 €. Dnevni strošek živil za otroke vključen v ceno programa je 0,50 € za zajtrk, 0,50 € za malico ter 1,35 € za kosilo.

Staršem s stalnim prebivališčem na območju občine Starše, se za otroke, vpisane v vrtec v Občini Starše, ki so v skladu s pravilnikom uvrščeni od 1. do vključno 7. plačilnega razreda, na podlagi veljavne zakonodaje določeno plačilo zmanjša za 20%, od 8. plačilnega razreda dalje pa za 10%.

Zaradi povišane cene vrtca bo finančne posledice nosil tudi proračun Občine Starše, saj se bodo povečala sredstva načrtovana za vrtčevsko varstvo.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here