Ozadja želja in pritiskov po menjavi direktorja Snage

Župan Saša Arsenovič si že nekaj časa prizadeva za zamenjavo direktorja Snage Franca Dovra. Na skupščini družbe, prejšnji mesec je prišlo do zamenjave dveh članov, podpredsednik nadzornega sveta je postal Aleksander Majhen, kader blizu župana Arsenoviča. Nekoliko presenetljivo pa je vodenje v svetu zavzel predsednik uprave Primata, Matjaž Andric.

Nadzorni svet, ko mu predsedoval Milan Lukić Dovra ni želel razrešiti. Lukić je menil, da so razlogi za razrešitev, ki jih je navedel župan neutemeljeni. Po mesecih pritiskov na vodstvo Snage pa se je na spletni strani Javnega holdinga pojavil razpis za direktorja podjetja. Zakaj je razpis objavljen, kljub temu da direktorju mandat poteče komaj 30. junija v holdingu niso navedli, je pa  Andric v pisnem odgovoru pojasnil, da so razpis objavili za zagotovitev pravočasne izvedbe postopkov izbire vodstva za nov mandat.

Direktor Dover je potrdil, da se bo kljub večmesečnim pritiskom po odstavitvi potegoval za nov 4- letni mandat. V kolikor bi bil odstavljen ali neimenovan za nadaljnje vodenje Snage pa se neuradno pričakuje tudi punt zaposlenih, ne glede na prisostvovanje sindikata.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content