Občinski praznik neposredno povezan z Rudolfom Maistrom

Občinski praznik se je začel z glasbenim vložkom Pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma pred kulturnim domom, kjer je sledila položitev venca generalu Maistru v čast in spomin. V avli doma kulture so odprli likovno razstavo Kulturno umetniškega društva Gabrijel Kolbič Zgornja Velka, medtem ko se je v dvorani začela osrednja proslava ob prazniku občine.

Župan Šentilja, mag. Štefan Žvab, je v svojem nagovoru poudaril pomen generala Maistra za njihovo občino ter njegovo vlogo pri ohranjanju slovenskega jezika v regiji. Na proslavi so podelili različna priznanja, med drugim Zlati znak Zveze društev general Maister nekdanjemu županu Edvardu Čagranu, Zlato plaketo Občini Šentilj ter druga občinska priznanja.

Najbolj cenjeno nagrado, Zlati grb občine, pa je prejela Bernarda Brec. Kot vzgojiteljica v šentiljskem vrtcu je v 40 letih svoje kariere oblikovala in zaznamovala generacije otrok. Njen vpliv sega preko zgolj vloge nadomestne mame in vzgojiteljice, saj je postala uspešna mentorica, ki je mladim omogočila ne le kakovostno otroštvo, pač pa tudi temelje za uspešen in odgovoren vstop v svet.

Poleg podelitve priznanj sta se predstavila godalni kvartet Al Fine Ljubljana ter odlomek iz monodrame General v izvedbi gledališkega igralca Bojana Maroševiča, ki je nastal pod peresom pisatelja Toneta Partljiča.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content