spot_img

Oteženo delovanje gorskih kmetij

V zadnjem tednu

V prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru je potekala tematska konferenco Gorska območja – gorski proizvodi, s katero so v vpleteni deležniki želeli širiti vedenje edinstvenih značilnosti pomena gorskih območij za proizvodnjo hrane s specifičnimi gorskimi značilnostmi.

Kmetijstvo sicer velja za eno izmed najostrejših človeških dejavnosti, v današnjem času pa je varna pridelava hrane vse bolj zahtevna. Kmetje se zato poslužujejo vseh vrst fizičnih, bioloških in kemijskih zaščit. Kmetije na visokih nadmorskih višinah pa se soočajo še z izredno spreminjajočimi vremenskimi pogoji dela. Na kmetijskem ministrstvu se tovrstnih problematik zavedajo, zato z različnimi mehanizmi blažijo zatečeno stanje na terenu. 

Sodelujoči na dogodku so si bili enotni, da je ključ v razvoju gorskih kmetij v povezovanju. Država lahko preko resornega ministrstva zagotovi sredstva, priprava ustreznih strategij in načina dela pa je na pridelovalcih samih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel