Novi direktor študentskih domov

Člani senata Univerze v Mariboru so na seji v torek podali pozitivno mnenje k imenovanju Boruta Gabra za direktorja Študentskih domov Univerze v Mariboru. Kot vršilec dolžnosti direktorja je že nadomestil Majo Krajnc Ružič, ki je bila na tem položaju od leta 2019.

Gaber, ki je bil prej tajnik Univerzitetne knjižnice Maribor, je po poročanju časnika Večer nadomestil Majo Krajnc Ružič še pred koncem razpisnega postopka za položaj direktorja, v katerem se je slednja potegovala za nov mandat.

Odločitev rektorata je presenetila mnoge, saj se lahko dosedanja direktorica po navedbah Večera pohvali s kar nekaj uspešnimi projekti, podpirali pa so jo tudi sodelavci in stanovalci.

Rektor Zdravko Kačič je povedal, da se je za Gabra odločil po »preučitvi kandidatur in z upoštevanjem vseh okoliščin in na podlagi dosedanjega dela Maje Krajnc Ružič«. Strokovni svet študentskih domov, ki je podprl dosedanjo direktorico, bo po pisanju Večera pozval k ponovnemu odločanju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content