spot_img

NK Maribor proti Helsinkom čaka tekma leta

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Maribor je v letošnji evropski sezoni v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov izločil Šahtjor Soligorsk, v drugem pa izpadel proti Šerifu iz Tiraspola ter se tako preselil v kvalifikacije evropske lige. Popotnica za finskega tekmeca tudi ni najboljša, saj so Štajerci nazadnje v Kopru v prvenstvu izgubili in tudi pokazali precej manj od tekmeca.

Če je Maribor s 16 državnimi naslovi najuspešnejši slovenski klub, pa ima na Finskem podobno vlogo HJK. Klub iz Helsinkov je bil ustanovljen pred 115 leti in je najuspešnejši na Finskem. Trenutna tržna vrednost finskega kluba po oceni Transfermarkta znaša 9,20 milijona evrov, njegov najvrednejši igralec je napadalec Malik Abubakari, ki je vreden okrogel milijon evrov, v domači ligi pa je s petimi goli najboljši strelec Bojan Radulović.

Za primerjavo – Mariborova vrednost je 8,78 milijona evrov, najdražji igralec pa je Ivan Brnić z 850.000 evri. A na takšnih tekmah po navadi ni odločilno kako si dober na papirju, ampak predvsem v praksi realizacije v ofenzivnem delu se vijoličastim pojavljajo velike težave. Na drugi strani se ne ve, kdo bo tekmo začel na položaju desnega krilnega napadalca, je to lahko morda najnovejša okrepitev Marin Laušič, ki se je v Maribor preselil iz hrvaškega Slaven Belupa?

Ob enem je Maribor v položaju, ko je prisiljen sproti sestavljati ekipo in to v času, ko je vsaka naslednja tekma ključna. Denimo Maribor v Milaničevi in Zahovičevi eri tega ni potreboval, saj je bila ekipa za Evropo formirana že januarja oz. pol leta prej. Kakšna je to težava na eni strani za strokovni štab, na drugi strani pa za same nogometaše?

V primeru, da bo Maribor izločil Fince, ga v zadnjem krogu kvalifikacij čaka danski Silkeborg. Če pa Mariboru ne uspe preskočiti finske ovire, bo igral v zadnjem krogu kvalifikacij konferenčne lige, kjer se bo meril bodisi spet s Šahtjorjem iz Soligorska bodisi z romunskim prvakom Clujem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img