spot_img

Luksuz se le s težavo proda

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V zadnjem letu je po spremembah na nepremičninskem trgu na voljo vedno več nadstandardnih stanovanj, primanjkuje pa stanovanj za mlade družine. Stanovanj, katerih cene bi se gibale pod cenami t. i. nadstandardnih stanovanj.

Povpraševanje po stanovanjih se začne hitro zmanjševati, če je njihova kupnina višja od 300.000 evrov. Zaradi višjih cen se je sicer okrepil prodajni razred med 200.000 in 300.000 evri.

Luksuzna stanovanja pa vendarle ni mogoče tako enostavno prodati, kot bi lahko sklepali glede na velik interes investitorjev, ki ji zdaj gradijo.

Veliko podjetij dobiček kanalizira v nakup nadstandardnih nepremičnin ter se tako izognejo plačilu davka. A tega v Mariboru ni toliko kot je to moč opaziti v Ljubljani.

V koalicijski pogodbi naj bi bila tudi uvedba davka na nepremičnine, kakšna bi bila obdavčitev, še ni jasno, a večina poudarja, da bi bila implementacija davka nujna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img