spot_img

Nadaljevanje razvoja športnega centra

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Apače poleg finančno obremenljivih infrastrukturnih projektov, del sredstev občinskega proračuna namenja za tako imenovane mehke vsebine. Že pred nekaj leti so zagnali participativni proračun, ki se je v posameznih občinskih skupnostih učinkovito obnesel. Po besedah župana dr. Andreja Steyerja pa so lani zgradili novo večnamensko športno igrišče in kolopark, ki se nahajata v Športnem centru Apače.

Participativni proračun je sistem razporejanja dela proračunskega denarja tako, da pri odločanju o njegovi porabi sodelujejo prebivalke in prebivalci občine. Povedano drugače, je mehanizem vključevanja občanov v odločanje o porabi proračunskih sredstev. Tovrstnega zbiranja idej občanov se poslužujejo tudi v občini Apače, kjer projekt ocenjujejo kot uspešen.

Veliko denarja pa vlagajo v zagotavljanje ustrezne športno- rekreacijske infrastrukture. Po vzoru številnih ostalih občin so vzpostavili kolopark, ki velja za osrednjo točko celotnega športnega centra Apače.

Glede na to, da občina ne razpolaga z visokimi finančnimi vrednostmi, se večinoma prijavljajo na javne razpise resornih ministrstev in evropskih kohezijskih skladov za sofinanciranje naložb oz. investicij.

Apaška občina je v zadnjem mandatu prejela rekordna državna in evropska sredstva. Po zagotovilih župana Steyerja, gre za investicijsko najbolj plodno obdobje zadnjih nekaj desetletij. Kako pa bo pod vodstvom prihodnje vlade?

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img