spot_img

Povezovanje razpadle koalicije MOM

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Poročali smo že o razpadli koaliciji mariborskega mestnega sveta. Nekateri so odstopili, za druge je koalicijska pogodba zgolj mrtva točka na papirju, a odločevalci ne reagirajo. Drugo največje mesto v državi, ki je tudi univerzitetno mesto in kot tako naj bi bilo vzor številnim okoliškim občinam ostaja na prepihu med svetniki, ki pozivajo k odstopu in županom, ki ne bo odstopil.

Pred poletjem se bodo mariborski svetniki srečali še na dveh sejah mestnega sveta. In čeprav jih župan poziva k skupnemu premikanju mej in prizadevanju, mu večina več ne zaupa. A mariborski župan Saša Arsenovič se je odločil ostati na čelu občine in vztrajati vse do lokalnih volitev novembra letos. Tako navkljub številnim predvolilnim obljubam mnogi v mestnem svetu zgolj branijo lastne interese.

Podoben primer je mariborska podžupanja Alenka Iskra, ki navkljub tiskovni konferenci, ki so jo v njeni stranki, mestnem odboru Slovenskih demokratov sklicali, kjer so jasno poudarili, da je koalicijska pogodba zgolj mrtva točka na papirju, ostaja v funkciji podžupanje.

Tudi mesto politiko, podobno kot državno, pa tudi mednarodno, kreirajo posamezniki, ki nekaj govorijo, spet drugo pa pričajo njihova dejanja. In kaj na takšno razdrobljeno stanje mestne politike poreče največja opozicijska stranka v mestnem svetu?

Glede na slabši rezultat na državnozborskih volitvah in izgubo mesta državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve smo vprašali, ali obstaja možnost, da se v mestno politiko vrača Franc Kangler.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img