Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je v zvezi z nedavnim incidentom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach sprejel odločilen sklep. Neodvisni organ NZS je odgovornost pripisal NK Maribor zaradi obnašanja njegovih navijačev.

Kljub temu, da še ni razkril morebitnih dodatnih okoliščin, ki bi povezovale domači klub z organizacijo tekme, je disciplinski sodnik doslej izdal sankcije v višini 25.000 evrov in registriral zmago Mure s 3:0. V nadaljevanju bo NK Maribor igral naslednje štiri domače tekme pred praznimi tribunami.

Disciplinski sodnik je v procesu odločanja upošteval vse izjave vpletene strani, vključno z uradnimi predstavniki obeh klubov. Poudaril je, da je varnost udeležencev, vključno z igralci, sodniki in gledalci, na prvem mestu. Vsakršno prižiganje in metanje bakel na stadionu je označil kot nesprejemljivo in zavržno, opozoril pa je tudi, da se taka dejanja ne morejo opravičevati kot del “folklore” neke skupine navijačev, saj predstavljajo izredno nevarno ravnanje z nevarnimi predmeti. V skladu z načeli UEFA je uporaba pirotehničnih sredstev strogo prepovedana zaradi potencialne nevarnosti za zdravje in varnost.

Zoper sklep disciplinskega sodnika NZS je možna pritožba, ki jo je treba vložiti v roku treh dni od prejema zapisnika disciplinske obravnave.