Danes se začenjajo zimske počitnice za približno 122.000 učencev in dijakov iz vzhodnega dela Slovenije, medtem ko se bodo njihovi vrstniki iz osrednjega in zahodnega dela države znova vrnili v šolske klopi. Med počitnicami so organizatorji pripravili raznovrstne brezplačne dejavnosti in programe, vključno z različnimi športnimi dogodki.

Minuli teden so se na počitnice odpravili šolarji iz več regij po Sloveniji, vključno z Gorenjsko, Goriško, Notranjsko-Kraško, Obalno-Kraško, Osrednjeslovensko in Zasavsko regijo ter Kočevjem. Ta teden se na zaslužen oddih podaja druga polovica šolarjev, kar pomeni, da bo 85.399 učencev in 36.561 dijakov iz jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske regije.

Šolarji imajo v tem tednu možnost sodelovanja v različnih dejavnostih, ki so jih pripravili organizatorji. Med drugim bodo v okviru Zveze prijateljev mladine Maribor lahko sodelovali v kreativnih delavnicah, kjer bodo spoznavali umetnost zgibanja papirja, ustvarjali živali iz volnenih cofkov in oblikovali tradicionalne pležuhe, ki jih bodo razstavili na mini razstavi.

Za tiste, ki si želijo aktivnih in zdravih počitnic, so na voljo športno-rekreacijski objekti celjske občine, kjer lahko izbirajo med petimi različnimi športi, vključno s drsanjem, kegljanjem, namiznim tenisom, badmintonom in športnim plezanjem.

Medtem ko smučišča oživijo med počitnicami, policija poziva k previdnosti in varnosti na smučiščih. Šolarji se bodo znova vrnili v šolske klopi v ponedeljek, 4. marca, naslednje počitnice pa so na sporedu maja.