spot_img

Letošnja letina pšenice bo slaba

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Nekateri kmetje so že pričeli z žetvijo pšenice, a bo letošnja sezona zaradi nedavnega vročega in sušnega obdobja verjetno bolj okrnjena, kot so to pričakovali. Podobno velja za druga žita. Ključna je tudi priprava tal in primerno gnojenje.

Kar je onemogočilo dobro vpojnost dušikovih gnojil. Ampak če rastlina do takrat ni imela lepih posevkov, je letina ostala slaba. Nič kaj dobrega ni doprinesla niti suša in vročinski val.

Žitarice pa niso imune niti na bolezni. Tako je bilo za kmetovalci leto polno izzivov, kar so še dodatno zaostrile visoke podražitve energentov, gnojil in repromateriala.

Namero vlade, da bo odkupila celoten pridelek slovenske pšenice, predstavniki kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije pozdravljajo. A so do njene realizacije precej skeptični, saj je žetev že v polnem teku. Ker je takšen podvig precejšen logistični zalogaj, so skeptični, saj je v dogovoru preveč neznank.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img