spot_img

Kako realna je vzpostavitev Smart huba?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V današnji rubriki Regionalna vizija Vam predstavljamo možnosti razvoja multimodalnega logističnega centra na lokaciji mariborskega letališča. Tako imenovani Smart Hub bi razvijali dolgoročno oziroma bi vsako leto do leta 2030 širili površine njegovega delovanja. Projektu je naklonjeno tako lokalno vodstvo občine Hoče- Slivnica, Mestna občina Maribor, kakor tudi pristojno ministrstvo za infrastrukturo. Pred začetkom izvedbe strateško pomembnega projekta za ta del širše regije, pa bo potrebno urediti določene administrativne postopke na državni ravni.

Idejni koncept razvoja območja mariborskega letališča, s katerim se je vlada že seznanila, do leta 2025 predvideva izgradnjo multimodalnega logističnega centra Smart Hub Maribor na 50 hektarjih površin, nato pa do leta 2030 na 630 hektarjih.

Da bi lahko čim prej začeli z razvojem in načrtovanjem logističnega območja, je vlada sprejela tudi sklepe, pomembne za začetek realizacije projekta. V izogib dolgotrajnim postopkom prostorskega umeščanja je ministrstvu za okolje in prostor naložila, da se aktivno vključi in proaktivno ter učinkovito sodeluje v postopku, in sicer že pred pripravo pobude.

Pristojni minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je že ob vladnem obisku podravske regije navedel, da območje zaradi odličnega prometnega in geografskega položaja predstavlja naravno lokacijo za multimodalni logistični center, idejni koncept pa predstavlja podlago za nadaljnje načrtovanje in umeščanje ideje v prostor. Smart hub bi tako lahko po njegovem mnenju postal pomemben logistični center za severno-jadranska pristanišča. Koliko pa je to sploh realno?

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img