spot_img

Z novimi prostori zdravstvene postaje prihajajo tudi novi programi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zdravstveni domovi in zdravstvene postaje predstavljajo hrbtenico primarnega zdravstva. Ta hrbtenica je v Rušah že močno načeta, zato so svetniki občine Ruše na decembrski seji občinskega svetnika pritrdili nameri Občine Ruše, da gre v rekonstrukcijo tamkajšnje Zdravstvene postaje. S tem bodo v Rušah lahko poskrbeli za več pacientov in ponudili tudi nekatere nove programe.

Da je zob časa načel zdravstveno postajo v Rušah je že zelo očitno. Prostori že zdavnaj ne ustrezajo sodobnim standardom obravnave, Rušani pa so zdravniško pomoč morali iskati tudi v drugih občinah. V proračunu občine Ruše za letošnje leto je tudi celovita obnova zdravstvene postaje.

Z leti so se potrebe in standardi za kakovostno obravnavo pacientov spreminjale, tako da Zdravstvena postaja, ki je bila zgrajena v nekem drugem času, ne ustreza več vsem zahtevam sodobne zdravstvene obravnave.

V kolikor bodo v Rušah uspešni pri pridobivanju sofinancerskih sredstev in bo projekt tudi dejansko realiziran, bodo v Rušah dobili tudi fizioterapijo. Pri rekonstrukciji zdravstvene postaje Ruše ne gre samo za obnovo objekta in opreme. Standardi namreč narekujejo tudi nižje glavarinske količnike, to zahteva več zdravnikov, ki potrebujejo več ambulant.
Te nove ambulante bodo v Zdravstvenem domu Maribor pridobili v Zdravstvenih postajah v Mariboru in okolici. V rekonstrukcijo Zdravstvene postaje Ruše bo kot investitor sicer vključen tudi Zdravstveni dom Maribor, ki bo poskrbel za notranjo opremo objekta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img