spot_img

Največja pridobitev je izgradnja lekarne

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Dornava so v lanskem letu za investicije iz občinskega proračuna namenili približno 400,000 evrov. Daleč najbolj pomembna pridobitev lanskega leta je bila izgradnja lekarne v centru kraja. Slednjo so občani čakali skoraj 10 let in jo po dolgotrajnih in napornih pogajanjih z državnimi institucijami tudi dobili. Nekaj občinskih sredstev so namenili urejevanju cestne infrastrukture, pogled pa je že usmerjen v potek investicijskega ciklusa v tem letu.

Občina Dornava vsako leto povečuje proračun, tako na prihodkovni kakor tudi na odhodkovni strani. Z začetkom županovanja Janka Merca pa v kraju sledijo zastavljenim ciljem prejšnje vodstvene garniture.

Tudi v Dornavi so tako rekoč podedovali kar nekaj projektov, ki jih je začrtalo prejšnje občinsko vodstvo. Po besedah župana Janka Merca so bili pri realizaciji investicij v lanskem letu uspešni.

Dornava se od konca lanskega leta lahko pohvali z prenovljeno lekarno v centru kraja. Gre za veliko pridobitev za celotno lokalno skupnost, ki je s svojimi slabimi 3000 prebivalci, več let čakalo ureditev lekarniških prostorov.

Občinsko vodstvo pa je velik del investicijskih sredstev namenilo za urejevanje cestne infrastrukture, ki je v določenih predelih že zelo dotrajana. Občinske svetnike občine Dornava sicer še čaka sprejem proračuna za leto 2022, ki je po zagotovilih župana povzročil za veliko nesoglasij znotraj občinskega sveta. Kljub temu pa se nadeja uspešno potrjenega proračuna in nadaljevanja začrtanih ciljev v zadnjem letu aktualnega mandata.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img