spot_img

Že peti poziv za PONI

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Regionalna razvojna agencija in Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj vnovič iščejo kandidate za evropsko sofinanciran projekt Podjetno nad izzive Podravje. Že petič iščejo kandidate, ki bi se v okviru 4 mesečne redne zaposlitev v celoti posvetili razvoju svojih poslovnih idej. Naša ekipa je preverila, kako podjetni smo v Podravju.

Projekt PONI Podravje je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci v času štirih mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo. Interes je velik, komisija pa izbere zgolj najboljše predloge.

Cilj projekta je zagon novih podjetij. V programu beležijo 20-30 odstotno uspešnost kandidatov, kar pomeni, da jih tretjina po programu samostojno stopi na podjetniško pot. Preostali pa pridobijo neprecenljive podjetniške izkušnje.

Udeleženci projekta s redno zaposlijo za obdobje štirih mesecev. V tem času pridobivajo podjetniška znanja, ki so potrebna za samostojno podjetniško pot, svojo poslovno idejo razvijajo pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo usposobljenih svetovalcev ter izdelajo poslovni model in poslovni načrt. Sodelujejo s somišljeniki ter se povezujejo s podjetniki v spodbudnem in dobro opremljenem podjetniškem okolju. Minuli teden so objavili vnovičen, že peti poziv, s katerim vabijo številne kandidate v svoje vrste.

Projekt se izvaja po vsej Sloveniji, financirata pa ga Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost projekta je skoraj 1,4 milijona evrov in poteka do septembra naslednje leto.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img