spot_img

Ekološki problemi v Malečniku

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Krajevno skupnost Malečnik že dolga leta pesti problematika protipoplavne varnosti, pa tudi odlagališča nevarnih odpadkov Metava. Slednje je nastalo kot končni rezultat mariborske industrije in obratuje od leta 1984. Pred leti se je na Metavo odlagalo približno dva tisoč kubičnih metrov odpadkov na leto, potem pa se je zmanjšal obseg okoliške industrije in s tem količina odpadkov. Zastrašujoče pa je, da nihče prav ne ve, kako nevarni so odpadki, ki so se leta tam zbirali.

Uničujoče poplave, ki so pred desetletjem prizadele Malečnik niso bile dovolj, da bi se območje redno vzdrževalo in saniralo.. In če so še leta 2013 napovedovali, da bodo sanacijska dela veliko pripomogla, da prebivalci ob Dravi v Malečniku ne bodo več trepetali ob vsaki malo višji vodi, se do danes kaj dosti ni spremenilo.

Občutek ignorance mestnih, pa tudi državnih oblasti pa daje tudi neurejeno odlagališče nevarni odpadkov v Metavi, ki že desetletja čaka na sanacijo. Do danes ni znano, kakšni odpadki se tam hranijo, v kakšnem stanju so in kakšna strategija se predvideva za saniranje tega odlagališča.

In navkljub življenjsko ogrožajočim posledicam mestna oblast za takšne probleme nima posluha. Jurišič pori tem usmeri prst v državo. Po njegovo bo potreben regulativ, če bodo obveznosti višje od razpoložljivih sredstev, se mora sredstva zagotoviti iz drugih virov.

A pot do tja bo še dolga. Vmes pa državnozborske volitve, ki lahko dodatno premešajo politične karte, potrebne rešitve za prebivalce pa odmaknejo v daljno prihodnost, ko bo za reševanje okolijskih problemov degradiranega področja Maribora prepozno.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img