spot_img

Izgradnja vrtca se zaradi draginje gradbenih materialov zamika

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Selnici ob Dravi bi se naj v tem mesecu začeli graditi nov vrtec z 12 oddelki. Marca so po besedah vodsva občine že objavili javni razpis za izbiro izvajalca gradbenih del. Celotna investicija je sicer ocenjena na skoraj pet milijonov evrov, gradnja pa naj bi se končala avgusta prihodnje leto.

V selniški občini se niso mogli izogniti visokemu višanju cen gradbenih del. Slednja so po podatkih državnega statističnega urada katera med januarjem in aprilom  za 16,9 % višja od vrednosti gradbenih del, opravljenih v istem obdobju prejšnjega leta. Za tretjino so se zvišale vrednosti teh del na stavbah in za nekaj več kot 17 odstotkov na gradbenih inženirskih objektih.

Veliko si obetajo tudi od nove 15. vlade Republike Slovenije, po zagotovilih županje Vlaste Krmelj želijo nadaljevati strateško naravnan investicijski ciklus, ki bi zajemal rekonstrukcijo dvorca Viltuš, izgradnjo širokopasovne infrastrukture in dokončno ureditev odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Ker gre za finančno izredno obremenljive investicije se nadejajo nadaljnjega tvornega sodelovanja z resornimi ministrstvi.

Ker pa se od besed ne da živeti pričakujejo tudi proaktivno delo pri realizaciji že zastavljenih projektov, financiranih iz državnih in evropskih skladov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img