Gradnja ZD Magdalena v zaključni fazi

Gradnja nove Zdravstvene postaje Magdalena na Jezdarski ulici, trenutno največje investicije v primarno zdravstveno varstvo v Mariboru, je v zaključni fazi.

Maja GOLUBOVIČ, vodja gradbišča na novi zdravstveni postaji Magdalena, je poudarila, da bo z izgradnjo novega objekta, ki meri dobrih 3.400 m2, zagotovljenih lokacijsko enotni in funkcionalno-tehnološko ustreznejši pogoji tako za delo zaposlenih kot tudi za obravnavo pacientov.

V Zdravstveni postaji Magdalena se bodo izvajale različne storitve, vključno s splošnim zdravstvenim varstvom, otroškim zdravstvenim varstvom, varstvom žensk in laboratorijem, ki sodijo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva, poleg tega pa bo v pritličju umeščena tudi lekarna.

Ambulante bodo razporejene na treh etažah, medtem ko bodo v kletni etaži zagotovljena parkirna mesta za uporabnike zdravstvenih storitev. Ob objektu bodo uredili okolico z klopmi, pitniki, stojali za kolesa, parkirnimi mesti in zelenicami.

Celotna vrednost naložbe je ocenjena na približno 12,5 milijona evrov. Kot so pojasnili na Mestni občini Maribor, je za del investicije, ki zajema garažo in splošne ambulante ter jo financira občina, pridobljeno sofinanciranje s strani ministrstva za zdravje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content