Kultura bogati lokalno skupnost

Pred največjih slovenskim kulturnim praznikom je župan Občine Lendava Janez Magyar v mestni hiši pripravil sprejem za vse predstavnike kulturnih javnih zavodov kot tudi kulturno umetniških društev.

Številna kulturno -umetniška društva bogatijo družabno življenje v občini in poskrbijo da se kulturna dediščina ohranja tudi za naslednje rodove.

Tik pred osmim februarjem so objavili razpis za sofinanciranje delovanja kulturni društev in izbor kulturnih projektov v letu 2024.

Da bo mera kulture popolna, pa bodo danes pridobili pomembno investicijo kot spomin najboljšemu slovenskemu lesorezcu Štefanu Galiču.

Njegovi edinstveni lesorezi so mu prinesli splošno prepoznavnost in nagrade. Od leta 2008 imajo v Lendavi njegovo spominsko sobo, ob 80-letnici njegovega rojstva pa želijo to zbirko ohraniti in razširiti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content