Zavod PIP v okviru EUROPE DIRECT Podravje in v sodelovanju z Mestnim kinom Ptuj vabi k spremljanju Filmskega tedna Evrope, ki ga že že vrsto let organizirajo slovenske regionalne informacijske točke v sodelovanju z lokalnimi partnerji.

Predvajani filmi so za marsikaterega obiskovalca neznani, saj se tako po žanru kot po načinu predvajanja razlikujejo od t.i. mainstream filmov v kinematografih.

Skozi vso poletje bodo na voljo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Film KOLEKTIV, ki bo premierno predvajan v ptujskem mestnem kinu je v letošnjem letu prejel nagrado občinstva LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Odziv obiskovalcev je bil v preteklih letih pozitiven in številen, organizatorji pa zaznavajo vedno večje zanimanje za filme t.i. alternativne scene.

V Zavodu PIP si skupaj z ostalimi soorganizatorji prizadevajo za še nadaljnji razvoj evropskega filma oz. kako ga v čim boljši možni meri predstaviti interesirani skupini obiskovalcev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj