spot_img

Dolgotrajni postopki odganjajo investitorje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ključen prostorski akt vsake občine je občinski podrobni prostorski načrt. Z njim se določijo cilji in izhodišča prostorskega razvoja občine, načrtujejo prostorske ureditve lokalnega pomena ter določijo pogoji umeščanja lokalnih prostorskih ureditev v prostor. A Borko opozarja na birokratske nesmisle, ki jih prinaša postopek sprejemanja prostorskega načrta.

Ob tem predstavi primer sosednje občine, ki birokratski postopek zaključi sedemkrat hitreje. A s sprejetjem OPNja postopek ni končan. Nadaljuje se s podrobnim prostorskim načrtom, kar spominja na farso.

Tako so odvisni od številnih zunanjih služb, ki se ne odzovejo pravočasno, postopek pa zaradi njihove pasivnosti stoji. Navkljub spremembi zakona pa se stvari niso poenostavile. Tako je na mestu poziv številnih županov, da se kaj ukrene, preden bodo investitorji dvignili roke in svoj kapital odnesli preko meje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img