spot_img

Cesta za nadaljnji razvoj poslovne cone

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Izgradnja južne ceste v hoški industrijski coni bo lokalni skupnosti prinesla številne pozitivne učinke. Poleg boljše in varnejše prometne povezave bo zagotovitev učinkovitejše cestne infrastrukture pripomogla k nadaljnemu razvoju celotne poslovne cone. To pa prinaša tudi nova delovna mesta, med drugim svoj logistični center napoveduje avstrijsko podjetje Schrack Technik z vsaj 15 novimi zaposlenimi. Poleg tega bo svojo hladilnico in logistični center za meso gradilo tudi podjetje Futura Cold Store iz Bistrice ob Dravi .

V občini Hoče – Slivnica so tik pred otvoritvijo nove povezovalne ceste i11 v industrijsko cono. Do sedaj je bil dostop do slednje možen le s severne smeri, po slepi cesti, ki je bila zaradi izredne obremenjenosti že zelo dotrajana. Tako pa je vodstvo občine v sklopu dogovora za razvoj regij uspelo pridobiti tako državna, kot tudi evropska sredstva in projekt izpeljati po začrtanem planu.

Interesa za odkup oz. najem prostorov v poslovni coni je veliko, kar gre tudi pripisati dejstvu ugodne geografske lege. Bližine avtoceste oz. dobre povezave z urbanih središč in sosednjo Avstrijo. Povpraševanje so poslala uveljavljena podjetja, tudi iz tujine, kar lokalne odločevalce v Hočah navdaja z optimizmom.

V nekem srednjeročnem obdobju pa bi bilo po besedah župana Marka Soršaka zgraditi tudi križišče pri nekdanji Lesnini oz. nasproti bencinske črpalke Mol. Slednje bi razbremenilo eno izmed najbolj prometno obremenjenih cest v občini. V tem primeru se občina nadeja izdatne finančne pomoči Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo. Manjkajoč del sredstev pa bi zagotovili iz občinskega proračuna.

Občina Hoče Slivnica na račun razvoja poslovne cone nezanemarljivo povečuje tudi število prebivalstva, ki se je v zadnjih letih bistveno izboljšala. Na občini sicer potrjujejo, da je slednje plod tudi pravočasnih prijav na javne razpise za pridobivanje nepovratnih finančnih sredstev iz več virov. Podobnega načina delovanja pa se nadejajo tudi v prihodnje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img