spot_img

Na Ptuju sprejeli lokalni energetski koncept

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestni svetniki Mestne občine Ptuj so na minuli 32. Redni seji sprejeli lokalni energetski koncept, ki med drugim predvideva preureditev glavne kotlovnice na Volkmerjevi cesti za prehod s plina na lesno biomaso. Po zagotovilih županje Nuške Gajšek gre strateško pomemben, a zgolj okvirni dokument, s katerim se bodo v prihodnje lahko prijavljali na razpise za realizacijo investicij na tem področju.

Ptujski mestni svet je na današnji seji med drugim potrdil lokalni energetski koncept mestne občine, ki omogoča dolgoročno načrtovanje razvoja občine na energetskem področju in z energijo povezanim okoljskim razvojem. Županja Nuška Gajšek je sicer povedala, da gre za dokument na načelni ravni, ki predstavlja okvir za izvajanje energetskih politik.

Med prioritetami na stanovanjskem področju je znižanje rabe energije z obnovo toplotnih postaj, da bi še bolj spodbudili izkoriščanje sončne energije, pa načrtujejo gradnjo sončnih elektrarn na strehe javnih stavb. Še ena od možnosti je širitev daljinskega ogrevanja.

Sončna oz. fotonapetostna elektrarna je naprava, ki sevanje sonca pretvarja v električni tok, primeren za uporabo v gospodinjstvih. Njihova življenjska doba je 40 let in več. Količina električne energije, ki jo bo elektrarna proizvedla, je odvisna od vršne moči elektrarne, osončenosti mikrolokacije, naklona in usmeritve strehe, zunanje temperature in podobnih dejavnikov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img