spot_img

Kje bo nova lokacija mesno mlečnega paviljona na Mariborski tržnici?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

MO Maribor je skupaj s podjetjem Mestne nepremičnine d. o. o., ki je koncesijo za izvajanje tržnične dejavnosti prevzelo v začetku leta 2022, poskrbela za nadomestno lokacijo mesno mlečnega paviljona. Sočasno se intenzivno izvajajo priprave na rekonstrukcijo objekta na Koroški cesti 21, ki je nekoč že bil nepogrešljiv del mestne tržnice.

Zakaj se je lokacija mesnega paviljona spremenila?

Prizadevanja in vloženi napori za sklenitev najemne pogodbe za objekt, v katerem se nahajajo prodajalci mesnih in mlečnih izdelkov (mesno mlečni paviljon) na Mariborski tržnici med podjetjema Mestne nepremičnine in Inversio gradnje niso bili uspešni. Družba Inversio gradnje d. o. o. in njena zastopnica ga. Simona Lebar kljub številnim prošnjam po dialogu in iskanju skupne rešitve s strani vodstva MO Maribor in družbe Mestne nepremičnine ni želela skleniti pogodbe za najem objekta ter vztraja pri izpraznitvi prostorov do konca meseca januarja.

MO Maribor je skupaj s podjetjem Mestne nepremičnine nemudoma začela z izvajanjem načrta, ki bo rešil trenutno izgubo prodajnega prostora – tako bo v roku enega meseca na zgornjem platoju Mariborske tržnice ob Koroški cesti postavljen začasni paviljon za vseh 13 kmetij.

Ponudba piščancev in mesa bo v začasnih prodajnih objektih ob stavbi na prehodu do Vojašniškega trga.

Do postavitve novega objekta bo za kmetovalce ustrezno poskrbljeno. Del mesno mlečnega paviljona na osrednji tržnici v Mariboru bo od srede, 2. februarja, deloval na začasni zunanji lokaciji pod nadstreškom zgornjega platoja. V ta namen bo postavljenih 6 prodajnih hišk, v katerih bo nemoteno tekla nadaljnja ponudba kruha, mlečnih izdelkov, suhomesnatih izdelkov in jajc. Ponudbo piščancev in mesa bodo kupci prav tako lahko našli v začasnim prodajnih objektih na vzhodnem delu osrednje tržnice, ob stavbi na prehodu do Vojašniškega trga.

V vmesnem času začasna rešitev, kasneje prostori na Koroški cesti 21

Za obdobje do dokončanja novega mesno mlečnega paviljona, ki bo v lasti MO Maribor in je predviden v stavbi na Koroški cesti 21, bo v mesecu februarju na zgornjem platoju tržnice postavljen nov začasni montažni objekt, v katerem bodo našli prostor vsi ponudniki, ki so do sedaj prodajali svoje blago v mesno mlečnem paviljonu. Objekt bo ustrezno opremljen in bo izpolnjeval pogoje in potrebne za prodajo mesa in mlečnih izdelkov. S tem bomo obdržali celovitost ponudbe na enem mestu in zaščitili prodajalce na tržnici, ki že desetletja skrbijo za ponudbo kvalitetno pridelane lokalne hrane.

Otvoritev novega mesno mlečnega paviljona v stavbi na Koroški cesti 21 je načrtovana konec meseca oktobra 2022. Gre za zelo sodobno revitalizacijo prodajnega prostora, ki so ga Mariborčani nekoč že poznali kot sestavni del osrednje tržnice. MO Maribor je aktivno pristopila k izvedbi vseh potrebnih del za obnovo stavbe in vzpostavitev modernega, lastnega paviljona, ki si ga mestna tržnica vsekakor zasluži.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img