spot_img

Arčonu, Hanu, Jevšku, Stojmenovi Duh in Papiču zelena luč

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kandidat za ministra brez resorja, ki bo pristojen za odnose Slovenije s slovensko avtohtono narodno skupnostjo v sosednjih državah in Slovence po svetu, Matej Arčon je že uspešno prestal današnje zaslišanje pred pristojno komisijo DZ. Da je bila predstavitev kandidata ustrezna, je menilo 9 članov komisije, 2 sta bila proti.

Uspešno skozi sito pristojnih odborov tudi Aleksander Jevšek, ki je s svojo predstavitvijo prepričal odbora za gospodarstvo in za zadeve EU. Predstavitev dosedanjega soboškega župana je kot ustrezno ocenilo 11 članov odbora za gospodarstvo in 10 članov odbora za zadeve EU, neustrezna se je zdela trem oziroma petim.

Odbor DZ za gospodarstvo je danes predstavitev kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana ocenil kot ustrezno. Vprašanja so se med drugim nanašala na napovedane spremembe pri obdavčitvi, zagotavljanje kadrov, državno lastništvo v turizmu, ukrepanje ob draginji. Sam napoveduje posvetovanje in dialog z deležniki. Po več kot dveh urah so z desetimi glasovi za in štirimi proti potrdili, da je Han primeren kandidat za gospodarskega ministra.

Kandidatka za ministrico za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je bila uspešna na današnjem zaslišanju pred odborom DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Da je bila predstavitev kandidatke ustrezna, je menilo devet članov komisije, štirje so bili proti.

Kandidat za ministra za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič je s predstavitvijo prepričal odbor DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Predstavitev nekdanjega rektorja ljubljanske univerze je kot ustrezno ocenilo devet članov omenjenega odbora, kot neustrezno pa pet.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img