spot_img

Reciklirane plastenke za 39-odstotkov držaje od novoizdelanih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Proizvodnja reciklirane plastike v Evropi se mora potrojiti, če želijo vsa podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo brezalkoholnih pijač, uporabljati 100-odstotno reciklirane plastenke, so ocenili v družbi Suntory Beverage and Food GBI, pod okrilje katere med drugim sodita znamki Orangina in Lucozade.

Industrija brezalkoholnih pijač se sooča s pomanjkanjem reciklirane plastike
Proizvodnja reciklirane plastike v Evropi se mora potrojiti, če želijo vsa podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo brezalkoholnih pijač, uporabljati 100-odstotno reciklirane plastenke, so ocenili v družbi Suntory Beverage and Food GBI.

Privarčevati želijo 36.000 ton ogljikovega dioksida letno

V podjetju so potrdili, da bodo vse njihove pollitrske plastenke, razen pokrovčka in etikete, do konca leta narejene iz 100-odstotno reciklirane plastike (rPET).

Reciklirana plastika ima v povprečju 79 odstotkov nižji ogljični odtis kot novoizdelana plastika. V Suntoryju ocenjujejo, da bodo z recikliranimi plastenkami prihranili do 36.000 ton ogljikovega dioksida letno.

So pa opozorili, da se bo morala reciklaža plastike močno povečati. Evropa proizvede okoli 1,3 milijona ton rPET, primerne za polnjenje pijače in pakiranje hrane, a se bo ta količina morala dvigniti na vsaj 3,56 milijona ton, če želijo vsa podjetja na stari celini uporabljati reciklirane plastenke, so izračunali.

Povpraševanje po materialih, primernih za pakiranje živil, sicer zvišuje cene takšnim plastenkam. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so reciklirane plastenke 39 odstotkov držaje od novoizdelanih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img