spot_img

Poskusno obratovanje nove čistilne naprave

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img
Občina je v letu 2019 resno pristopila k nekaj več kot 6 mio EUR vrednemu projektu »Čiščenja in odvajanja odpadne vode v Občini Ruše«, ki je tudi največji projekt v mandatu zdajšnje županje Urške Repolusk.

Konec leta 2020 je bilo izdano gradbeno dovoljenje za projekt ter izbran koncesionar – družba Komunala Odtok, d.o.o.. V letu 2021 so se začela izvajati prva gradbena dela v Bistrici ob Dravi, Logu in Smolniku ter bilo koncesionarju izdano gradbeno dovoljenje za gradnjo nove čistilne naprave na Bezeni, ki je bila v letu 2022 tudi zgrajena. Na njej se bodo čistile odpadne vode iz Loga, Bistrice ob Dravi in Bezene.
Novozgrajeno čistilno napravo v naselju Bezena, ki že poskusno obratuje, je obiskala tudi županja občine Ruše Urška Repolusk s podžupanom Andrejem Pliberškom. Poudarila je, da je zelo vesela in ponosna na ekipo sodelavcev, da smo iz dneva v dan bližje zadanemu cilju in postajamo vedno bolj urejena, zelena ter čista občina in počasi dohitevamo tiste, ki imajo ta problem rešen že vsaj desetletje.
Čistilna naprava Bezena, katere otvoritev bo predvidoma v mesecu septembru 2022, je poleg, v letu 2020 zgrajene čistilne naprave na Arehu, tako že druga čistilna naprava, ki smo jo izgradili v tem obdobju.
V tem letu s projektom nadaljujemo v zahodnem delu Ruš ter se preko saniranega mostu čez reko Dravo, povezujemo s ČN Selnica ob Dravi. Celoten projekt bo končan predvidoma v letu 2023.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img