Županja Urška Repolusk ponovno gostila podjetnike na poslovnem zajtrku

V Rušah se je danes že četrtič odvil poslovni zajtrk, ki ga je za podjetnike, s sedežem v občini Ruše, pripravila županja Urška Repolusk. Dogodek, ki se je začel ob 9. uri v prostorih javnega zavoda Rast, je bil namenjen predstavitvi storitev Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor ter spodbujanju sodelovanja med podjetji in lokalno skupnostjo.

Predstavniki agencije so predstavili stebre podpore podjetništvu v Podravju, s poudarkom na storitvah, kot so:

  • Svetovanje in usposabljanje: Podjetniki lahko dobijo strokovno pomoč pri vseh vidikih poslovanja, od idejne zasnove do internacionalizacije.
  • Financiranje: Agencija ponuja različne finančne instrumente za podporo rasti in razvoju podjetij.
  • Mreženje: Podjetniki se lahko povežejo z drugimi podjetniki, investitorji in strokovno javnostjo.

Poleg agencije je na dogodku sodelovala tudi Agencija Energap, ki je predstavila aktualne možnosti za energetsko sanacijo podjetij.

Županja Repolusk je izrazila zadovoljstvo nad velikim odzivom podjetnikov in poudarila pomen tovrstnih srečanj: »Želimo si, da bi poslovni zajtrki postali popotnica za uspešen razvoj podjetništva v naši občini. Spodbujamo sodelovanje med podjetji in lokalno skupnostjo ter si prizadevamo za ustvarjanje ugodnega poslovnega okolja.«

V ruški občini je registriranih okoli 500 podjetij, kar potrjuje gospodarsko moč kraja. Županja Repolusk se zaveda pomembnosti gospodarstva za lokalni razvoj: »Gospodarstvo je gonilo napredka in ključnega pomena za ustvarjanje delovnih mest, spodbujanje inovacij in dvig življenjskega standarda vseh občanov.«

Druženja podjetnikov ob poslovnem zajtrku so se v Rušah izkazala za dobro prakso, ki jo bodo v občini nadaljevali tudi v prihodnje. S tem želijo krepiti podjetniški duh in spodbujati rast lokalnega gospodarstva.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content