spot_img

Znano je, kaj je botrovalo poskusu umora v Poljčanah.

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Policisti so bili 16.1.2022 ob 23.37 obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel.

O dejanju sta bili obveščeni dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru in dežurna preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled kraja dejanja prepustila policiji.

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti SKP PU Maribor in
ugotovili, da je oškodovanca, ob 22.30 uri v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan izpustili.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja
24-letni moški z območja občine Rogatec. Moškemu so naslednji dan po dogodku, 17. januarja, kriminalisti PU Celje odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom.

K dejanju ga je napeljala žena

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja. K temu ga je namreč naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem.

Osumljenec je bil 19. 1. 2022, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora po 116/I-1 čl. KZ (v zvezi s 34. čl. istega zakona), priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor. Dan pred tem, 18. januarja so kriminalisti PU Maribor, ob sodelovanju s policisti PP Šmarje pri Jelšah, prostost odvzeli 20-letni ženi, ki je bila zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju umora, po 116/I-1 čl. KZ, v zvezi s 37. čl. istega zakona, s kazensko ovadbo 20. 1. 2022 privedena k dež. PS, ki je zoper njo odredila hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora po 116/I-1 čl. Kazenskega zakonika, je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let. Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img