spot_img

Želja po revitalizaciji nekdanjega zdravilišča

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Lovrenc na Pohorju je na področju cestne infrastrukture dokončala ureditev državne ceste skozi trško jedro. Ob tem so že v pripravi nadaljnih faz sanacije omenjene državne ceste. Veliko pozornosti bodo v prihodnje posvetili tudi razvoju turizma, saj si prizadevajo za izgradnjo dodatnih nočitvenih kapacitet. Najbolj konkretno pa se govori o obuditvi nekdanjega penziona Bitner.

V Lovrencu na Pohorju so z realizacijo največje lanske investicije, obnove državne ceste skozi tržko jedro, izredno zadovoljni. Kljub temu pa že pripravljajo projektno dokumentacijo za drugo fazo projekta, ki bo sledila v začetku tega oz. prihodnjega leta.
Verjetno največji zalogaj bo realizacija tretje faze proti Rogli, saj je teren na tem območju geološko izredno razgiban, a se na občini vseeno nadejajo uspešno opravljene investicije v celoti.

Občina Lovrenc na Pohorju pa se poleg urejanja osnovne infrastrukture posveča tudi privabljanju turistov v njihove kraje, kjer trenutno ne premorejo veliko nočitvenih kapacitet.

Ena izmed konkretnih možnosti je revitalizacija nekdanjega penziona Bitner, ki je sprva deloval kot gostilna, Leta 1872 pa bil proglašen celo za evropsko klimatsko zdravilišče. Po letu 1960 je vir turistov usahnil in Bitner je postal spet navadna gostilna, vendar sedaj že dolga leta ne obratuje več.

Lovrenc na Pohorju ima tako vse možnosti za razvoj t.i. butičnega turizma, s poudarkom na pohodništvu v neokrnjeni naravi. Ključno pa bo objekt Bitnerja prenesti v občinsko last in najti primernega investitorja, ki bi bil pripravljen svoja sredstva vložiti v revitalizacijo nekdanjega evropsko znanega klimatskega zdravilišča.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img