spot_img

Civilna zaščita v letu 2021

V zadnjem tednu

V Sloveniji že od leta 1992 vsak 1. marec praznujemo dan Civilne zaščite. Namen svetovnega dne je krepitev zavesti javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi civilne zaščite pri varstvu pred njimi. Prav tako svetovni dan poudarja pomen mednarodnega sodelovanja za zaščito človeka in njegovega okolja. Lansko leto pa je delo Civilne zaščite, tako kot leto pred tem zaznamovala epidemija koronavirusa.

Na današnji novinarski konferenci Ministrstva za obrambo je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan predstavil delovanje Civilne zaščite v preteklem letu.
V zadnjih dveh letih se je naše vsakodnevno življenje dramatično spremenilo. Predvsem v drugem in tretjem valu epidemije, ki sta trajala od 19. oktobra 2020 do 15. junija 2021.

Aktivno je pri opravljanju nalog s področja zaščite, reševanja in pomoči sodelovalo 282.188 pripadnikov sil zaščite, reševanja in pomoči, kar je v povprečju znašalo 1.176 na dan. Sistem varrstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, še posebej pa njegov odzivni del, se je z nepredvidenimi dogodki srečeval vsakodnevno.

V Sloveniji že od leta 1992 vsak 1. marec praznujemo dan Civilne zaščite. Ta dan je namenjen prostovoljnemu gasilstvu ter različnim reševalnim službam, od gorske in jamarske, do potapljaške pa Rdečega križa, skratka vsem strukturam, ki tako ali drugače nepoklicno ali poklicno izkazujejo solidarnost, pomoč soljudem in so vselej pripravljeni, da se odzovejo, ko je njihova pomoč potrebna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel