spot_img

Železniški trikotnik z P+R parkirišči, novo postajo in polikliniko

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mesto Maribor se srečuje z visoko stopnjo prometne obremenjenosti mestnega središča ter pomanjkanjem parkirnih mest, tako v mestnem središču kot tudi nekoliko širše na bolj obremenjenih lokacijah, npr. v okolici UKC Maribor in fakultet, zato občina v neposredni bližini Europarka snuje načrte za vzpostavitev mobilnostnega vozlišča oz železniškega trikotnika.

Mariborski mestni svetniki so na minuli seji sprejeli odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu, ki velja za prvo pomembno točko pri izvedbi projekta. OPPN sicer zajema izgradnjo nove železniške postaje in ostale pripadajoče infrastrukture trajnostne mobilnosti.

Za namen razbremenitve mesta, zmanjšanje zastojev ter razbremenitev obstoječih parkirnih površin v mestnem središču predlagajo uvedbo P+R sistema na območju mestne četrti Magdalena. Rešitev je kombinacija zasebnega in skupinskega prevoza ter omogoča, da se uporabnik do lokacije parkirišča pripelje z osebnim avtomobilom, vozilo pusti na površini P+R in pot proti središču mesta ali do druge željene lokacije.

Deležniki, ki pri tem sodelujejo so Mestna občina maribor, infrastrukturno in zdravstveno ministrstvo ter Direkcija republike Slovenije za infrastrutkuro, sekcija železnice. Načrtujejo še povezavo Ulice Pariške komune na Pobrežje in poslovno-operativno stavbo Direkcije za infrastrukturo in Slovenskih železnic, ki sta sicer lastnika tega zemljišča.

Investicijo ocenjujejo na deset milijonov evrov. Glede na to, da je prostorski akt v prvem branju že sprejet bi lahko investicijo zaključili najkasneje do leta 2025.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img