spot_img

Menjava članov sveta UKC Maribor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ob prihodu na ministrstvo za zdravje je ekipa aktualnega ministra za zdravje, Danijela Bešiča Loredana  ugotovila, da ni podatkov o poslovanju bolnišnic. Podatke so nato takoj pričeli zbirati in ugotovili, da so podatki izredno slabi.

V ta namen je bil na Ministrstvu za zdravje ustanovljen tudi Urad za nadzor nabave in kakovosti v zdravstvu, ki bo opravljal nadzor nad bolnišnicami. Urad pa vodi ministrov svetovalec in tudi nekdanji zdravstveni minister Aleš Šabeder.

In to je po mnenju Šabedra tudi rezultat tega, da so bolnišnice ustvarile presežek prihodkov nad odhodki.

Med bolnišnicami z največjo izgubo je na vrhu lestvice Univerzitetni klinični center Ljubljana, ki je v prvih 5 mesecih letošnjega leta pridelal 24 milijonov evrov izgube. Na seznamu bolnišnic z izgubo pa se je znašel tudi Univerzitetni klinični center Maribor. Izguba v letošnjem letu za obdobje do meseca maja znaša 3,5 milijona evrov.

Vlada je na novo imenovala predstavnike ustanovitelja v Onkološkem inštitutu Ljubljana, v UKC Ljubljana, v splošnih bolnišnicah Celje, Slovenj Gradec in Murska Sobota, pa tudi v Psihiatrični bolnišnici Begunje, kranjski porodnišnici ter v Kliniki Golnik ter Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so novi člani sveta UKC Maribor postali Damjan Vrabl, Klemen Pleško, dr. Mojca Gornjak, dr. Branko Gabrovec, Aleš Šabeder in Marjan Mačkošek.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img