spot_img

Svetniki na zadnji seji potrdili rebalans aktualnega in zaključni račun lanskega proračuna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na 25. redni seji občinskega sveta, ki je potekala 21.6.2022 so svetniki Občine Pesnica obravnavali in v različni fazah postopka sprejeli kar nekaj odlokov in prostorskih ter investicijskih dokumentov. Tako so potrdili ureditveni načrt dela naselja Pesnice, odloke o opravljanju občinske gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja odpadnih voda, ravnanju s komunalnimi odpadki, vzdrževanju občinskih cest, oskrbi zapuščenih živali, čiščenju javnih površin, razglasitvi kulturnih spomenikov, kanalizacije v Dolnji Počehovi, Štajerske hiše glasbe, vodovoda Spodnje Dobrenje, občinskega središča in trga, odkupa prostora za knjižnico in občinska stanovanja ter druge.

Prihodki v višini slabih 8 milijonov evrov

Občinski svet je potrdil tudi zaključni račun in rebalans proračuna ter potrdil elaborat o oblikovanju cen storitev oskrbe s pitno vodo ter sprejel predlog za podelitev občinskih priznanj. Zaključni račun za leto 2021 je tako pokazal, da je Občina Pesnica realizirala prihodke v višini 7.952.655 € ter odhodke v višini 7.357.368 €. Glede na to, da je javni plan za leto 2021 predvideval 8.918.506 € prihodkov ter 10.372.734 € odhodkov, je bila realizacija lansko letnega proračuna na prihodkovni strani slabih 90 odstotkov, med tem ko so bili odhodki realizirani v 71 odstotkih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img