spot_img

100 evrov mesečno za dijake ter 120 evrov mesečno za študente

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Kungota tudi v novem šolskem letu razpisuje občinske štipendije za nadarjene dijake in študente. Z javnim razpisom tako omogočajo najbolj uspešnim dijakom in študentom, da si v času med 1.10.2022 in 30.9.2023 zagotovijo 100 (dijaki) ali 120 evrov (študenti) mesečnega dohodka.

Za štipendije lahko kandidirajo mladi, ki so državljani Republike Slovenije in imajo stalno prebivališče na območju Občine Kungota ter imajo status dijaka ali študenta. Razpis velja za dijake, ki so se v srednješolsko izobraževanje prvič vpisali pred dopolnjenim 18. letom starosti, pri študentih je meja prvega vpisa 25 let. Ob tem dijaki ne smejo biti zaposleni ali vpisani v evidence Zavoda za zaposlovanje, niso samostojni podjetniki ter ne prejemajo druge štipendije.

Ob tem velja pogoj, da so morali dijaki v preteklem letu srednješolskega izobraževanja doseči vsaj prav dober uspeh, študenti pa morajo dosegati povprečno osebo najmanj 8 iz vseh opravljenih izpitov. Ob tem štejejo tudi posamezni posebni dosežki, ki jih določa občinski pravilnik. Dijaki morajo prijavo na predvidenem obrazcu na naslov Občine Kungota posredovati do 6.9.2022, študenti pa do 5.10.2022. Prijava in podrobnejši pogoji za pridobitev štipendije so dosegljivi na spletni strani Občine Kungota.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img