Zeleni prehod in nova zakonodaja

Definicija trajnostnega razvoja je sožitje treh ključnih stebrov: gospodarskega razvoja, varovanja okolja in družbene odgovornosti. Pri tem pa je ključno tudi varno in stabilno poslovno okolje.

Kanadsko-avstrijska skupina Magna je lani ustavila proizvodnjo v avtomobilski lakirnici v občini Hoče – Slivnica in jo preselila v bližnji Gradec v Avstriji.

Hoška naložba naj bi kljub temu ostala v načrtu podjetja, a še vedno išče potencialnega partnerja. Četudi Magna najde sovlagatelja za proizvodnjo avtomobilov, zaradi spremembe sodne prakse pri tolmačenju zakona o vodah ni jasno, ali bi širitev lahko izpeljala.

Po umiku proizvodnje iz Slovenije in odpuščanju, pa je več pozornosti namenili tujini, kjer rastejo tovarne Magne na Madžarskem in v Severni Makedoniji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content